Jabuticabas

este é o meu bloco de notas

puttanesca

leave a comment »

acho que foi o primeiro prato que aprendi a fazer.
minha irmã me ensinou, mas era meio de olho. agora uso aproximadamente esta daqui.
para 6

1 pound dried spaghetti, spaghettini, or linguine fini
5 garlic cloves, forced through a garlic press
2 teaspoons anchovy paste
1/2 teaspoon hot red-pepper flakes
1/3 cup extra-virgin olive oil
1 (28-ounce) can whole tomatoes in juice (preferably Italian)
1/2 cup pitted Kalamata olives
2 tablespoons drained capers
Pinch of sugar (optional)
3/4 cup coarsely chopped basil

Cook spaghetti in a pasta pot of boiling salted water (2 1/2 Tbsp salt for 6 qt water) until barely al dente.
While pasta boils, cook garlic, anchovy paste, red-pepper flakes, 1 tsp salt, and 1/2 tsp pepper in oil in a 12-inch heavy skillet over medium-high heat, stirring occasionally, until fragrant and pale golden, about 2 minutes.
Meanwhile, purée tomatoes with juice in a blender.
Add tomato purée to garlic oil along with olives and capers and simmer, stirring occasionally, until pasta is ready. Stir in sugar if desired.
Drain pasta and add to sauce. Simmer, turning pasta with tongs, until pasta is al dente, about 2 minutes. Sprinkle with basil.

Written by raquel

abril 24, 2010 às 5:21 PM

Publicado em massa, Receita

Deixe uma resposta

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair / Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair / Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair / Alterar )

Foto do Google+

Você está comentando utilizando sua conta Google+. Sair / Alterar )

Conectando a %s

%d blogueiros gostam disto: